O dihurjih > Paraziti

Ampula za notranje zajedalce

(1/3) > >>

lučka:
Jaz sem bila včeraj slučajno pri veterinarju in ga vprašala kaj naj dam dihurjema proti notranjim zajedalcem - in omenil mi je da obstaja ampula, ki deluje na bolhe, mislim da je rekel tud klope in hkrati naj bi se nato absorbirala v kri in s tem delovala proti notranjim zajedalcem.  Ali ima kdo mogoče izkušnje s tem oz zanima me če je to sploh primerno za dihurje  :think: Ena ampula naj bi stala okoli 12E.

lp

Jana:
Najbrž je imel v mislih Stronghold (klik) , ki se uporablja za pse in mačke. Pri dihurjih se lahko na mestu aplikacije pojavi brezdlačno mesto, tako da ti tega ne pripročam preveč. Mislim, da so proti notranjim zajedalcem bolj učinkovite tablete kot so Pratel, Dehinel, Zantel... Nekaj si o tem lahko prebereš tukaj, več ti bo pa znala povedati Maja. :)

maja01:
Od ampul pa na notranje parazite delujeta stronghold in advocat. Oba delujeta na bolhe in njihove larvalne stopnje, usi, srcne gliste, garje, usesne garje, gliste - NE delujeta pa na klope in trakulje.

Vse ampule, ki se lahko uporabljajo, naj bodo tiste za macje mladice (najmanjse) in da se jih priblizno polovico, oz. samicke pod 1kg se manj. Na mestu aplikacije lahko izpade dlaka, kar sicer ni nic groznega, ampak je pa fino vedeti vnaprej, da nisi potem sokiran. Ko se ampulo aplicira, se zivali ne sme dotikati po tistem predelu dokler se dlaka mesto ne posusi in vsaj par dni je potem ni pametno kopati.

Poleg omenjenih dveh pride v postev se Frontline, ki deluje na bolhe in klope. Druge ampule za dihurje NISO primerne.

Jaz nekako najrajsi uporabljam kombinacijo Frontline spraya (po potrebi - se pravi kadar dobijo bolhe) in tablet oz. past za notranje parazite.
m.

lučka:
Hvala za odgovore  :)

lp

Afr0ditA:
kupila sem ampulo stronghold za mojga Binija
dala sm mu jo sam polovico in kasnej sm opazla
da kr pogosto dobiva take nekakšne male klope
zdej sm tukaj prebrala, da ta ampula ne pomaga
proti klopom in me zanima kaj mi svetujete da še
poleg te ampule (stronghold) uporabim, da revček
nebo imel probleme z klopi

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version