O dihurjih > Paraziti

Bolhe

(1/17) > >>

lovegood:
"Bila sta polna bolh, usesne garje so kar "letele od nje", umazna, smrdljiva, prestradana in zejna."

Zanima me, če že dihur dobi bolhe, kako se jih odstrani (previdnost ni odveč, bolje, da vem zdaj, da bom potem vedel kako odreagirati)? Jim preprosto kupiš ovratnico ali kaj podobnega?

ursika_ursi:
Ravno danes sem opazila kako se moja Biba na vsake tolk časa kar konkretno praska...kako veš da ima dihurček bolhe in kaj je najboljše sredstvo proti tej nesnagi- kapsule, spray, ovratnica?? :think:

maja01:
Ovratnica nikakor. Gumjaste zadeve in dihurji ne gredo najboljse skupaj, ce so poleg tega se posute z antiparazitikom, se manj.

Proti bolham se lahko uporabljata Frontline (ta deluje se proti klopom) in Stronghold (deluje ne nekatere notranje parazite, uporben je pri blagih okuzbah z usesnimi gajami in deluje na razvojne faze srcne gliste). Frontline se lahko aplicira v obliki ampule ali v obliki prsila v sprayu (ga imajo cez mejo, pri nas ga ni). Uporablja se ampula, ki je namenjena macjim mladicem. Stronghold je v obliki ampul, za dihurje je primerna tista z malde macke, polovicna doza za manjse zivali (pod 1 kg). Pri obojem lahko na mestu aplikacije izpade dlaka.

Pri odstranjevanju bolh si je pametno pomagati se z glavnikom za bolhe (se dobi v petshopih, gre pa za izredno gost glavnik) in seveda potrebno je tretirati tudi okolico. olhe namrec na zivali prezivijo le manjsi del casa - ko se prehranjujejo, sicer pa zivijo in se razmnozujejo v okolju.

Ce ima dihur bolhe ugotovis tako, da ga pac enostano pregledas in ce so prisotne, najdes ali bolhe, ali pa njihove iztrebke - majhne crne kroglice, ki se ob dodatku vode raztopijo v kri.

V primeru, da se zival okuzi z bolhami (velja za vse zivali, ne le za dihurje), je poleg bolh potrebno zival tretirati tudi proti trakulji, katere prenasalci so bolhe. Najbolj ucinkovito sredstvo so tablete Zantel (dozira se 1 tableta za 10 kg tezko zival).
m.

lovegood:

--- Citat: maja01 - petek 05 september, 2008, 00:05:41 00:05 ---Proti bolham se lahko uporabljata Frontline (ta deluje se proti klopom) in Stronghold (deluje ne nekatere notranje parazite, uporben je pri blagih okuzbah z usesnimi gajami in deluje na razvojne faze srcne gliste). Frontline se lahko aplicira v obliki ampule ali v obliki prsila v sprayu (ga imajo cez mejo, pri nas ga ni). Uporablja se ampula, ki je namenjena macjim mladicem. Stronghold je v obliki ampul, za dihurje je primerna tista z malde macke, polovicna doza za manjse zivali (pod 1 kg). Pri obojem lahko na mestu aplikacije izpade dlaka.

--- End quote ---

Kje pa se to sploh dobi? Pri veterinarju ali v petshopih?

Jana:
Načeloma pri veterinarjih, možno pa da se najde tudi v kakšni trgovini.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version