O dihurjih > Vedenjske motnje / spremembe v obnašanju

Kratkotrajno ležanje med igro/hojo

(1/3) > >>

Sanja:
Zadnje dni opažam, da kadar se z Maci igrava ali kadar sama hodi okoli, da se kar za trenutek vleže na tla, za nekaj sekund in gre naprej, to počne tudi med igro, prvo je aktivna naslednji trenutek se za nekaj sekund spet vleže (kot da bi počivala) in potem spet divja.

Zanima me tudi, kako hitro dihurčkom bije  love9 ker se mi zdi, da ima kar hiter utrip?

LP,
Sanja

maja01:
Do neke mere je to normalno in to pocno bolj ali manj vsi dihurji, lahko je potencirano zaradi vrocine (koliko stopinj imas v stanovanju?), ki jo dihurji zelo slabo prenasajo, ce je prepogosto, pa ima lahko vzrok v tezavah s srcem.  Kako pogosto pa to pocne (npr. med igro, na koliko minut se uleze)?

Samo s tipanjem utripa je pri dihurjih bolj tezko kar koli ugotoviti, saj je normalen utrip dihurjev med 120 in 320 udarci na minuto ...

Sanja:

--- Citat: maja01 - nedelja 02 avgust, 2009, 22:30:27 22:30 ---Do neke mere je to normalno in to pocno bolj ali manj vsi dihurji, lahko je potencirano zaradi vrocine (koliko stopinj imas v stanovanju?), ki jo dihurji zelo slabo prenasajo, ce je prepogosto, pa ima lahko vzrok v tezavah s srcem.  Kako pogosto pa to pocne (npr. med igro, na koliko minut se uleze)?

Samo s tipanjem utripa je pri dihurjih bolj tezko kar koli ugotoviti, saj je normalen utrip dihurjev med 120 in 320 udarci na minuto ...

--- End quote ---

Do 320  :fiii:, ok, potem me morda po nepotrebnem plaši to, da ji srček razbija včasih kadar je čisto zdivjana.

Kako pogosto se uleže. Nekako tako je, včeraj je sama hodila po stanovanju, hodi morda včasih tudi še minuto ne, potem za nekaj sekund vse 4 od sebe in spet naprej, včasih pa to počne samo vsake toliko. Koliko je vroče? Ne vem, težko bi rekla zdaj po stopinjah, vendar je bilo kar lepo shlajeno stanovanje, ker je bila itak prižgana klima in ventilator v prostoru kjer je Maci.

§Jessy§:
Naša dva tudi to počneta... Večinoma ko se nadivjata in ne vesta več, kaj bi počela... Hodita sem in tja, se uležeta, pa spet nekam stečeta, se spet uležeta...

LP

Ewa:
Loren občasno to dela ampak Fenrir je pa prvak v izležavanju. Nori kot zmešan in ker mora revež ves ta špeh nosit okoloi se hitro utrudi, splošči za par sekund, leti par metrov, pavza, par metrov, pavza. ::) Brat pravi da izgleda kot tjulen  LOL :

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version