O dihurjih > Oprema in namestitev

Temperatura okolja

(1/5) > >>

dihurjeva mati:
Eh, kaj vse je že naš Erik prestal v življenju: bil mikročipiran, zapustil mamo in bratce in sestrice ... živel v trgovine, pa se potem spet selil ... Nič čudnega, da samo čez vrata svoje sobe rine...

Zdaj pa še eno butasto vprašanje: kakšna je idealna temperatura pozimi:18, morda 21, manj več? Tega s hčero ne uspeva ugotoviti.   

maja01:
Sobna, pa ce gre, naj sobe v kateri je, nima "na ful" zakurjene.
Sicer so pa na nizje temperature manj obcutljivi kot na visoke. Nad 27 C, sploh pa nad 30 C je ze kar kriticno (se ne potijo).
m.

aella:
Jaz fuuul kurim pozimi. Non-stop je na 25C. No, njena kletka je v hodniku. Tam ne kurim - toplota prihaja iz drugih prostorov  :D pa ji ni vroče. Ko vidim da je izšla iz kletke zmanjšam temperaturo (pa se sama zabundam) da ji nebi bilo vroče po stanovanju. No, itak prespi pol dneva  8) Poleti je pa kar v redu v stanovanju ker je obrnjeno na sever in sonce ne tolče vanj. (klime nimam  :( )

ashkante:
Bom kar tukaj pripel vprasanje, ker je tema ze odprta.

Dihurcka se nimam, ker imam dolocene pomisleke, zato pa sprasujem za mnenje bolj izkusenih lastnikov in nasih lokalnih expertov  :cheese:

V stanovanju imam vecinoma okrog 22-23 stopinj (pozimi lahko seveda pustim hladneje, ker me ne moti temperatura), ampak poleti v najbolj vrocih tednih je bilo pa tudi 26-28 ob 15h, kar mi ni zelo vsec. Klima ni mozna ker so lastniki bloka zelo obcutljivi glede nove fasade, sem pa razmisljal da bi klimatiziral kletko. Imam dovolj "tehnicnega znanja" in prijateljev ki se s takimi stvarmi ukvarjajo, da bi brez tezav hladil kletko na priblizno 20 stopinj tudi cez poletje.

Vprasanje pa je: A bi bilo to za zverco primerno? Obicajno pridem iz sluzbe ob 16h, poleti ga pa nebi mogel spustiti iz kletke dokler se stanovanje malo ne ohladi (18h). Mislim da bi lahko bil ostali del dneva (ko sem doma) prost.
No, ce povzamem za "clarity":
a) Bi dihurcka motilo biti v umetno klimatiziranem okolju?
b) Ce bi bil navajen preziveti v kletki vsak dan od 6h zjutraj do 16h popoldne, cez poletje bi pa interval podaljsal do 18h, bi bil fajn jezen name?

No, vsekakor se bom ravnal po nasvetih, tudi ce moram na zverco pocakat dokler ne dobim bolj primernega stanovanja.  :hm:

Hvala ze vnaprej :)
Marko

Bina:
Jaz ga ne bi imela v posebaj klimatiziranem okolju....  :think: :/ Sama sem na klimo zelo obcutljiva in mislim, da bi  :ferret: bolj skodovalo nihanje T kot to, da bi bila konstantna.... Sicer ne vem- to je moje mnenje glede na moje pocutje.... Maja01?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version